Τα σουξεδάκια της εβδομάδας (26.01.2020-31.01.2020)

Άλλη μιά βδομάδα που έγιναν πραγματάκια…

1. Στην κορυφή της λίστας με ευκολία το soundtrack της ταινίας «The Turning», που η επίσημη μετάφραση της για τις ελληνικές αίθουσες είναι «Η Γκουβερνάντα» (σικ). Εκεί θα βρείτε συμμετοχές όπως η Courtney Love, η Mitski, η Empress Of και φυσικά η Girl in Red που είναι η ένοχη απόλαυση τουτουνού του μπλογκ

https://youtu.be/DMFdboqL42I

2. Ο Will Young είναι από τους αγαπημένους μας φλώρους. Αυτός ο χαριτωμένος κλώνος του Somerville κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες το «Forever».

https://youtu.be/W9FhbJjVN2M

3. Η Σουδανοσκωτσέζα Eliza Shaddad είναι μιά υπέροχη νέα indie αρτίστα η οποία είχε κάνει αίσθηση το 2018 με το debut album της «Future». Πριν από λίγες μέρες «ανέβασε» το «Same As You», θυμίζοντας μας όμορφα 4AD πραγματάκια του παρελθόντος.

https://youtu.be/Wcjh00M1uy4

4. Οι Colony House είναι μιά ενδιαφέρουσα indie rock band από το Tennessee, με εμφανείς τις επιρροές της πολιτείας τους στον ήχο τους. Ο δίσκος που έβγαλαν εν ονόματι «Leave What’s Lost Behind» είναι καλός και ξεχωρίσαμε το ομώνυμο τρακ:

https://youtu.be/pw97DuO4AlU

5. Ο Νεοϋορκέζος Two Feet είναι μιά ενδιαφέρουσα περίπτωση. Κάνει γαμάτα και μελωδικά μπιτάκια που πάντα θυμίζουν με όχι ενοχλητικό τρόπο κάποιον άλλο. Εδω π.χ με το «Grey» θυμίζει The Xx.

Γιά άκου μία:

https://youtu.be/Hl_CkXnHjCE

6. Η πιό χορευτική κυκλοφορία της εβδομάδας ανήκει στους Leftwing:Kody, οι οποίοι σε συνεργασία με την Camden Cox που την ανακαλύψαμε με άλλο σουξεδάκι μας χάρισαν το «Without You» που τα σπάει…

https://youtu.be/gMaZKXYT6N0

7. Η Hayley Williams, τραγουδίστρια των Paramore, μας παρουσιάσε το «Simmer» που αν το έβγαζε π.χ η Tori Amos ή η Alanis Morissette, θα μιλάγαμε για επική επιστροφή κ.τ.λ

https://youtu.be/8lSj5k2K7w0

8. Το πιο βρώμικο, απρεπές αλλά γαμημένα ξεσηκωτικό αγγλικό νησιώτικο της εβδομάδας έρχεται από την Doja Cat με το «Boss Bitch».

https://youtu.be/RsW66teC0BQ

9. Καλούλης και γλυκούλης ο JP Cooper με το «In These Arms», αλλά κάτι μας λέει πως δεν θα μας ξαναπασχολήσει…

https://youtu.be/wENxvYdSbgU

10. Ο Nicolas Godin είναι ένας από τους 2 Air. Άρα μιλάμε για έναν πρωτοπόρο της σύγχρονης ηλεκτρόνικα, με πολύ πλούσιο βιογραφικό. Κυκλοφόρησε τον δίσκο «Concrete and Glass», όπου ξεχωρίσαμε την συνεργασία του με τον Alexis Taylor των Hot Chip.

https://youtu.be/IEanKw7ZEUY

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s